DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by  MyPagerank.Net

Guldpriset i SEK vecka 4 Januari 2010

Årets första månad är till ända, och ädelmetallspriserna har fortsatt att sticka iväg åt olika håll. Här nedan ser ni prisutvecklingen för guld och silver under vecka fyra. Klicka för att förstora.

Som ni ser har guldet återhämtat lite av förra veckans tapp på -1,42% medan silverpriset fortsatt att sjunka med ytterligare -3,03%. Vad detta beror på [...]

Morgan Silver Dollar på Tradera

Efter att under gårdagen tagit en titt på auktionssajten Tradera, fann jag inte mindre än 14 stycken auktioner med Morgan Silver Dollar!

För er som redan läst denna artikel jag tidigare skrivit om Morgan Dollars, har ni nu alltså ett utmärkt tillfälle att själva komma över detta stora och vackra mynt, som lämpar sig väl för investerande [...]

Guldpriset i SEK vecka 3 Januari 2010

Det har varit en sur vecka på börserna med nedgångar till följd av finansiell oro i både USA och EU. Samtidigt har även ädelmetallpriserna fortsatt att sjunka, i synnerhet silverpriset.

I förra veckan sjönk guldpriset i SEK med -1,7% och silverpriset med -1,06%. Denna vecka har bägge metallerna genomgått en kraftig nedgång, som synes i diagrammet ovan. [...]

Krugerrand

Krugerrand (1967-)

Det välkända sydafrikanska guldmyntet Krugerrand (även Krügerrand) är ett mynt värt att ha i sin samling. Den är en utmärkt investering, lätt att få tag i och tål att användas som valuta. Läs mer här nedan!

Krugerrandens historia

Krugerranden introducerades redan 1967, och var tänkt att användas som valuta. Till skillnad från t ex den brittiska Sovereign [...]

Guldpriset i SEK vecka 2 Januari 2010

Under veckan som gått har både guldet och silvret sjunkit i pris per gram, mätt i svenska kronor (SEK). Förändringen är dock inte stor, så det är för tidigt att spekulera om fallet kommer fortsätta framöver eller om det bara är tillfälligt. Se diagram nedan:

Man kan dock föreställa sig att priserna kan komma att sjunka ytterligare [...]

Platina

Platina är en av fyra ädelmetaller som används som investering. Denna metall är dock inte lika välkänd som guld eller silver, men har ändå intressanta egenskaper och en sällsynthet som gör den mycket värdefull.

Historia

Platina förekommer naturligt i sanden i vissa floder i Sydamerika, och användes av befolkningen redan innan européer landsteg första gången. I [...]

Populära guldmynt

Förutom silvermynt för investering så finns även guldmynt, och historiska mynt i större utsträckning silver. De vanligast förekommande finns att köpa i stort sett över hela världen, och här nedan tar jag upp några av dem du kan välja mellan när du vill värdesäkra ditt kapital.

Guldmynt för samlande och investerande

Den vanligaste storleken är, precis som bland [...]

Nya silvermynt för 2010

Det är nytt år, och nytt år innebär nya utgåvor av mynt för samlare och investerare! Vissa mynt släpps med nya motiv, andra bara med uppdaterat årtal.

Bland tillverkarna som gett ut nya mynt är:

Australian Koala

Nytt motiv för 2010.

Australian Kookaburra

Nytt motiv för 2010.

Australian Lunar Series – Year of the Tiger

Nytt motiv för 2010 med motiv [...]

Morgan Dollar

Morgan Dollar 1878-CC

Morgan Dollar (1878-1921)

Ett av de allra mest populära samlarmynten är Morgan Dollar från USA. Detta är inte ett renodlat investeringsmynt, utan ett historiskt mynt som använts som valuta på västkusten i Nordamerika under åren 1878-1921. Tänk vilda västern, silvergruvor och små nybyggarstäder så får ni säkert en bild i huvudet av myntets historia!

Läs hela inlägget om Morgan Dollar →