DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by  MyPagerank.Net

Ädelmetallpriser i SEK vecka 34 Augusti 2010

Under vecka 34 fortsatte ädelmetallerna upp med ett rejält lyft för silverpriset och palladiumpriset. Klicka på bilden för att förstora.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 34 Augusti 2010

 

Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 34 Augusti 2010 →

Ädelmetallpriser i SEK vecka 33 Augusti 2010

Vecka 33 bjöd inte på några större förändringar i ädelmetallpriserna, se bild nedan.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 33 Augusti 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 33 Augusti 2010 →

Gyllene tider för myntverken

Sommaren 2010 blev en “guldperiod” för de stora myntverken runt om i världen. Guldpriset toppade i maj samtidigt som efterfrågan på guldmynt och även silvermynt låg på den högsta nivån på ett decennium för United States Mint.

Läs hela inlägget om Gyllene tider för myntverken →

Ädelmetallpriser i SEK vecka 32 Augusti 2010

Efter en period under sommaren med både fallande och sidledes guldpris, vände guldet uppåt under vecka 32 och drog med sig silverpriset. Även platina och palladium gjorde mindre rörelser uppåt.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 32 Augusti 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 32 Augusti 2010 →

Liberty Silver nylanserar

Svenska Liberty Silver som är annonsör här har under helgen nylanserat sin sajt, vilket innebär en mängd nya funktioner för er besökare och kunder. Till att börja med så är gränssnittet lite snyggare och innehåller bl a realtidsuppdaterade priser på ädelmetaller. De har även sänkt sina fraktpriser och köper numera även in skrotmetall!

Läs hela inlägget om Liberty Silver nylanserar →

Lager av Krugerrand uppköpt

En Schweizisk investerare köpte nyligen upp Rand Refineries hela lager av Krugerrands, vilket innebär att inga nya mynt kommer finnas tillgängliga på marknaden förrän myntverket hunnit att producera nya. Först i september väntas nya mynt levereras. Köparen är okänd, då Rand Refineries inte avslöjar sina kunder. Fritt spekulerat av undertecknad är det inte omöjligt att det är en Schweizisk bank som köpt upp hela lagret för att spara som säkerhet.

Läs hela inlägget om Lager av Krugerrand uppköpt →

Auktionstips

Ni som har koll vet att Tradera är den främsta handelsplatsen för att hitta numismatiska mynt och även silvertackor till bra pris. Jag har därför kollat igenom lite auktioner och tänkte tipsa om en del saker jag själv gillar. Hoppas ni hittar något av intresse och lycka till med budgivningen!

Läs hela inlägget om Auktionstips →

Ädelmetallpriser i SEK vecka 31 Augusti 2010

Under den gångna veckan återhämtade silverpriset en del av senaste tidens nedgång, medan rörelserna för guldpriset var desto mer blygsam. Klicka på bilden nedan för att förstora.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 31 Augusti 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 31 Augusti 2010 →

Franklin Half Dollar

Mellan 1948-1963 var ”Franklin Half” ett vanligt silvermynt i USA. Myntet går att hitta ganska lätt och det finns ett antal kända felpräglingar som gör myntet intressant för samlare, men även för investerare pga ett högt innehåll av silver.

Franklin Half Dollar 1951

Läs hela inlägget om Franklin Half Dollar →

Problem med sajten åtgärdade

Det är några av er som följer Guld och Silver via rss-feeds, och jag upptäckte tidigare ikväll att det var problem med flödet som inte uppdaterades. Detta skall nu vara åtgärdat och ni skall få era prenumerationer uppdaterade som det är tänkt fungera.

Jag har även stegvis uppdaterat äldre inlägg, men är medveten om att det finns [...]