DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by  MyPagerank.Net

US Mint har sålt slut på Gold Buffalo

US Mint som producerar en stor del av Nordamerikas investeringsmynt har sålt slut på Gold Buffalo, och de kommer ej att återuppta produktionen under resten av året.

Gold Buffalo 2010 Läs hela inlägget om US Mint har sålt slut på Gold Buffalo →

Gammelmedia skriver om guld

Senaste tidens osäkerhet i världen med en skuldkris inom EU och troligen även USA inom en snart framtid, har fått gammelmedia att börja skriva om guldet och dess betydelse. Detta är i sig relativt ovanligt då rubrikerna oftast enbart handlar om när guldpriset nått nya toppnivåer, något som skett senaste tiden mätt i USD men inte i SEK.

Läs hela inlägget om Gammelmedia skriver om guld →

Ädelmetallpriser i SEK vecka 38 Sept 2010

Under vecka 38 sjönk ädelmetallpriserna i SEK, men fortsatte stärktas i USD. Rättare sagt försvagades den amerikanska dollarn ytterligare vilket gav högre priser. Se bilden nedan.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 38 Sept 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 38 Sept 2010 →

Executive Order 6102 – Guldförbudet år 1933

Vad händer i tider då med finansiell oro och valutor tappar sitt värde samtidigt som guldets attraktionskraft ökar? Vad gör staten när de håller på att förlora makten över pappersvalutan eller behöver mer pengar till statskassan? Detta inträffade år 1933 i USA och kallas för Executive Order 6102 – statens förbud för innehav av guld.

Läs hela inlägget om Executive Order 6102 – Guldförbudet år 1933 →

Credit Suisse Silvertackor

Den schweiziska banken Credit Suisse är ett av världens största finansbolag, och har sitt högkvartér i Zürich. Förutom rena finansiella tjänster ger de även ut både guld- och silvertackor. Föreställ er att våra svenska storbanker skulle börja sälja ädelmetaller i form av tackor, det känns väldigt främmande eller hur? Det vore dock [...]

Ädelmetallpriser i SEK vecka 37 September 2010

Under vecka 37 fortsatte silverpriset att stärkas tillsammans med palladium- och platinapriset. Guldet föll däremot tillbaka något.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 37 September 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 37 September 2010 →

50-öringen går i pension

Här på Guld och Silver skriver jag oftast om ädelmetaller, men då och då nämner skriver jag om saker som kan vara av monetärt intresse. Normalt brukar jag inte heller gå Riksbankens ärenden, men idag gör jag ett undantag. 50-öringen går i pension den sista september, vilket många inte känner till och kan vara värt att upplysa om.

Läs hela inlägget om 50-öringen går i pension →

Guld och silver klättrar i USD

Under den 14:e september klättrade både guldet och silvret rejält mätt i USD. Silverpriset passerade $20 och ligger i skrivande stund på 20,48 USD / Troy Oz, och ligger nu på högsta nivån sedan mars 2008. Guldpriset har ökat över 23 USD till 1268 USD. Idag den 15:e ligger guldet kvar på ungefär samma nivåer som gårdagen.

Läs hela inlägget om Guld och silver klättrar i USD →

Ädelmetallpriser i SEK vecka 36 September 2010

Under vecka 36 fortsatte silverpriset uppåt, medan guldpriset i SEK återhämtade förra veckans fall. Klicka på bilden nedan för att förstora.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 36 September 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 36 September 2010 →

Svenska jubileumsmynt – svåra att handla med

Svenska minnes- och jubileumsmynt är de enda mynt i Sverige med ett högt innehåll av guld eller silver som är giltiga betalningsmedel, och därför enligt lag skall kunna använda i all handel, exempelvis i mataffären. Visserligen kan gamla svenska enkronor med silver finnas kvar i omlopp, men dessa används fortfarande för sitt nominella värde och inte för silvervärdet. Minnesmynten däremot, har ett nominellt värde som ligger en bra bit över silvervärdet. Hur går det då att handla med dem i affär?

Läs hela inlägget om Svenska jubileumsmynt – svåra att handla med →