DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by  MyPagerank.Net

Ädelmetallpriser i SEK vecka 43 Okt 2010

Efter förnyad oro för världsekonomin (tar det aldrig slut?) så gjorde ädelmetallerna en stark ökning under vecka 43. Se bild nedan.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 43 Okt 2010

Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 43 Okt 2010 →

Guldtackor

Silver har jag skrivit om många gånger, och har t om en sajt helt ägnad åt silvertackor. Är man i stället intresserad av guld till så lågt pris som möjligt är guldtackor att föredra, bortsett från myntet Krugerrand. Detta inlägg tänkte jag därför skriva lite allmänt om detta ämne.

Läs hela inlägget om Guldtackor →

Presentation av nätverket

Ni som följer denna blogg eller på något annat vis känner till mig, vet att jag har byggt upp ett litet nätverk av sajter inom ädelmetaller. Ibland publicerar jag information här som jag plockar från dem, men det finns fortfarande en hel del material på sajterna som inte än finns här på Guld och Silver.

Läs hela inlägget om Presentation av nätverket →

Nya silvermynt 2011

Nya upplagor av guldmynt och silvermynt brukar komma så här på hösten inför det nya året, och i år är inget undantag. Ett antal nya utgåvor av de största och mest populära myntserierna har släppts, och jag tänkte lista några av dem här nedan.

Dessa mynt finns att köpa hos Liberty Silver, glöm ej att använda rabattkoden “guldsilver” om du blir sugen på att handla. Fler mynt kommer att släppas under hösten, vissa med nya motiv och andra utan förändringar i designen. Jag kommer dock uppmärksamma nya mynt allt eftersom de kommer ut på marknaden.

Läs hela inlägget om Nya silvermynt 2011 →

Degussa silvertackor

Degussa är en förkortning av Deutsche Gold- und Silber-Scheide-Anstalt,  och är en av delarna i det stora kemiföretaget Evonik Degussa GmbH. Framställning av silvertackor och andra ädelmetaller är ett av deras verksamhetsområden.

Läs hela inlägget om Degussa silvertackor →

Ädelmetallpriset i SEK vecka 42 Okt 2010

Under veckan som gick föll ädelmetallpriserna tillbaka något, efter en stark period med uppgång för framförallt silverpriset. Klicka på bilden nedan för att förstora.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 42 Okt 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriset i SEK vecka 42 Okt 2010 →

Platina och Palladium 2000-2010

Att guld och silver har gått väldigt bra de senaste åren känner de flesta till, men hur har ädelmetallerna platina och palladium stått sig som investering?

Läs hela inlägget om Platina och Palladium 2000-2010 →

Brittisk Sovereign Guldmynt

Gold Sovereign är ett brittiskt guldmynt som präglades redan första gången år 1489 under styret av Henry VII av England, och produceras fortfarande i modern tid. Förr hade myntet ett nominellt värde av en pound sterling eller 20 shillings, men är numera ett renodlat bullionmynt.

Gold Sovereign 2008

Läs hela inlägget om Brittisk Sovereign Guldmynt →

Ädelmetallpriser i SEK Vecka 41 Oktober 2010

Vecka 41 blev en riktigt bra vecka för den som satsat på ädelmetaller, särskilt silver. Klicka på bilden nedan för att förstora.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 41 Okt 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK Vecka 41 Oktober 2010 →

Silvertackor i mängder på Tradera

En besökare till en av mina sajter har ett stort lager silvertackor som han säljer ut på Tradera, i brist på köpare av stora kvantiteter. För att hjälpa honom på traven har jag därför skapat en widget där enbart hans auktioner syns. Silvertackorna är av stora och erkända tillverkare, och samtliga är på 1 kg styck. [...]