DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by  MyPagerank.Net

Bröderna Hunt och Silver Thursday

De flesta insatta känner till att guldpriset nått All Time High flera gånger under 2010, att men silverpriset har långt kvar till ATH, även om det börjar närma sig. Silverprisets All Time High nåddes den 27:e mars 1980 under en dag som kallas “Silver Thursday“, och var resultatet av bröderna Hunts manipulation av silvermarknaden.

Läs hela inlägget om Bröderna Hunt och Silver Thursday →

Definitioner inom ädelmetaller

Om man samlar på ädelmetaller antingen som värdebevarande investering eller som rena samlarobjekt, så finns del en hel del definitioner och uttryck som kan verka förvirrande att förstå om man är oinsatt. Här har jag därför samlat de vanligast förekommande definitionerna för att underlätta för nybörjare. Tycker du att något saknas? Lämna en kommentar med förslag!

Läs hela inlägget om Definitioner inom ädelmetaller →

Ädelmetallpriser i SEK vecka 46 Nov 2010

Under veckan som gick återhämtade silverpriset sig något tillsammans med palladium, medan guldet sjönk något. Klicka på bilden nedan för att förstora.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 46 November 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 46 Nov 2010 →

Crash JP Morgan, Buy silver!

Se detta korta klipp och lyssna på Max Keiser’s budskap som nu sprids som en löpeld över internet, och hjälp till att sätta stopp för JP Morgans manipulation av silvermarknaden. Köp ett silvermynt [...]

Tyska Reichsmark

2 Reichsmark 1938, 62,5% silver

Tyska Reichsmark (1933-1939)


Ett par intressanta numismatiska mynt är de tyska Reichsmark från ”tredje riket”, dvs gamla Nazi-Tyskland. Dessa mynt har både ett hemskt men intressant förflutet och ett högt innehåll av silver. De lämpar sig därför väl i samlingen både av kuriosaskäl och som en sorts investering.

Läs hela inlägget om Tyska Reichsmark →

Liberty Silvermynt 2011

Liberty Silver är den enda svenska privata utgivaren av investeringsmynt, och har sedan tidigare egenpräglade utgåvor av silvermynt från 2009 och 2010. Nu har mynten för 2011 annonserats ut och kan förbeställas för leverans i december.

Liberty Silver 2011

Läs hela inlägget om Liberty Silvermynt 2011 →

Ädelmetallpriser i SEK vecka 44 November 2010

Under veckan bestämde sig USA för att trycka upp 600 miljarder nya dollar för att ytterligare driva sin valuta mot undergång genom QE2. Ädelmetallerna steg snabbt i pris som reaktion, även mätt i svenska kronor.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 44 November 2010

Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 44 November 2010 →

Auktionstips på silvermynt

Jag har kikat runt lite på Tradera och tänkte ge lite auktionstips för er som samlar på silvermynt av olika slag. Ni har kanske noterat att spotpriset på silver har dragit iväg rejält senaste tiden, och att då köpa i andra hand kan vara ett bra sätt att få ett lägre pris.

Läs hela inlägget om Auktionstips på silvermynt →

Guld som betalningsmedel

På de svenska ekonominyhetssidorna uppstår alltid stora debatten i kommentarsfältet varje gång guld nämns. Det finns en hel del som förespråkar guld som investering, de som är övertygade om att fiatvalutorna kommer att krascha samt dem som påstår att guldpriset är i en bubbla. De senare hör till gruppen som inte förstått sig på guldets värdebevarande egenskaper, och som inte riktigt fattar vilket psykologiskt (och reellt) värde det har.

Läs hela inlägget om Guld som betalningsmedel →