DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by  MyPagerank.Net

Prisutveckling ädelmetaller under 2010

Det har varit lite skralt med inlägg här sedan jultiderna gjorde sitt intåg, och idag väntar nyårsfirande för svenska folket. Trots att det är handelsdag idag för ädelmetallerna tänkte jag göra en sammanställning för hur priserna utvecklats för ädelmetallerna under år 2010, med endast 31:e borträknat.

Hur bra har guld och silver egentligen stått sig som investering jämfört med exempelvis ett sparkonto eller börsen? Är guldet i en bubbla? Läs mer nedan och bilda dig din egen uppfattning!

Läs hela inlägget om Prisutveckling ädelmetaller under 2010 →

God Jul!

Jag här på Guld och Silver tänkte ta “julledigt” och passa på att önska alla läsare och besökare god jul! Ät gott, njut av sällskapet och ledigheten och spendera inte era sista slantar på skräp, ge hellre bort något värdebeständigt till nära och kära 

Jag återkommer antagligen i nästa vecka igen med ett nytt inlägg [...]

Silverbrist och stigande premier

Just nu talas det om att vi ser början av en kommande silverbrist i världen. Om detta är i huvudsak beroende på högre efterfrågan från industrin eller investerare vet jag ej, men det återspeglar sig i marknadspremien på silverpriset.

Läs hela inlägget om Silverbrist och stigande premier →

Morgan Dollar till bra priser

Ni som följer denna bloggen vet säkert att jag är ganska förtjust i stora, äldre silvermynt, i synnerhet Morgan Dollar. Den senaste tiden verkar ovanligt många av dessa ligga ute på auktion på Tradera. Kanske passar folk på nu när silverpriset är högt, eller så behöver man pengar till julklappar, vad vet jag? :)

Morgan Dollar 1878-CC Läs hela inlägget om Morgan Dollar till bra priser →

Gold Buffalo

Krugerrand är inte det enda investeringsmyntet i guld med låg premie över spotpriset. USA har sedan 2006 gett ut Gold Buffalo som är en prisvärd guldinvestering för den som vill få mycket guld för pengarna.

Gold Buffalo Proof 2006 Gold Buffalo Proof 2006

Läs hela inlägget om Gold Buffalo →

JP Morgans silvermanipulation förklarat

Här nedan följer en lite komisk men ändå upplysande film om hur den amerikanska banken JP Morgan manipulerar silvermarknaden, och varför det är det största ekonomiska bedrägeriet i världshistorien. Se även detta klipp från Max Keiser som leder korståget mot JP Morgan.

Vill du se silverpriset stiga och återfå sitt historiska förhållande till guldet? Köp silver i [...]

Importera ädelmetall inom EU

Sverige har som bekant 25% moms på silver, platina och palladium medan guld är momsbefriat. Att köpa dessa ädelmetaller från andra länder inom EU kan därför vara ett ekonomiskt bättre alternativ, men det finns lagar som försvårar detta om man inte är ute i god tid.

Läs hela inlägget om Importera ädelmetall inom EU →

Ädelmetallpriser i SEK vecka 48 Dec 2010

Under vecka 48 har det rört på sig ganska bra på ädelmetallfronten. Guldpriset ligger fortfarande ganska stabilt i SEK, men silver och palladium har stigit rejält. Se bilden nedan.

Ädelmetallpriser i SEK vecka 48 December 2010 Läs hela inlägget om Ädelmetallpriser i SEK vecka 48 Dec 2010 →

Rekordförsäljning av Silver Eagles i november

Det amerikanska myntet Silver Eagle har givits ut av US Mint sedan 1986, och är ett av de vanligaste investeringsmynten i silver. Troligen är det amerikanska folkets självklara val att placera sina pengar i för att bevara sin köpkraft, särskilt i dessa tider då det trycks nya dollar som aldrig förr. Statistik för november månads försäljningssiffror har kommit, och aldrig har det sålts så många Silver Eagles som nu.

Läs hela inlägget om Rekordförsäljning av Silver Eagles i november →