DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by  MyPagerank.Net

Liberty Silver hakar på “Crash JP Morgan”

För några månader sedan drog Max Keiser igång kampanjen “Crash JP Morgan – Buy silver“, som spridits som en löpeld över internet. Den har dock fått liten uppmärksamhet i Sveriges finansmedia där det handlat om vår svenska tigerekonomi och låga räntor.

Kampanjen går ut på att sätta stopp för banken JP Morgans manipulerande av silvermarknaden. Vad anledningen [...]

Guldpriset i backspegeln

Jag hittade av en slump en artikel på E24 om guldpriset, där Tomas Björklund, ägare och styrelsemedlem i det svenska gruvföretaget Lappland Goldminers. Artikeln är från 2008-12-22 och guldpriset då låg på 211,87 kr/gram eller 6590 kr/oz. Artikeln har det trevliga namnet “Guld en säker investering när sedelpressarna går“.

Läs hela inlägget om Guldpriset i backspegeln →

Andra silvermyntet i Canadian Wildlife släppt

Den kanadensiska myntserien “Canadian Wildlife” släppte under slutet av 2010 sin första utgåva i form av Timber Wolf. Serien skall komma ut med totalt sex olika motiv, med två stycken per år. Näst ut är grizzlybjörnen som avbildas vackert i silver.

Mynten väger 1 troy ounce och har en finhalt av .9999 rent silver.

2011 Canadian Grizzly Silver

Läs hela inlägget om Andra silvermyntet i Canadian Wildlife släppt →

Ny sajt: Guldmynt & Guldtackor

Guldmynt-Guldtackor.se

Guldmynt-Guldtackor.se

En anledning till att det varit lite sparsmakat på inlägg här senaste tiden beror bl a på att jag jobbat på en ny sajt. I samma stil som sajterna om Silvertackor och Silvermynt presenterar jag härmed: Guldmynt och Guldtackor!

Läs hela inlägget om Ny sajt: Guldmynt & Guldtackor →

Stockholm Gold Fair

Idag har jag varit på seminarium Historiska Muséet i Stockholm och besökt Stockholm Gold Fair. Hela tillställningen var ett seminarium för guldintresserade som vill veta mer om hur och varför man bör äga guld. Medverkande talare var Guldcentralen, Handelsbanken samt Boliden.

Läs hela inlägget om Stockholm Gold Fair →

Double Eagle

Liberty Head Double Eagle 1866

Double Eagle (1849-1933)


Double Eagle är ett gammalt amerikanskt guldmynt som en gång i tiden hade ett värde av $20, vilket guldvärdet på den tiden återspeglade. Det finns i två olika designer och med ett antal olika variationer. Myntet lämpar sig både för samlare och för investerare, beroende på vilka utgåvor man är ute efter. Double Eagle består till 90% av guld och motsvarar 30.0933 gram eller 0.9675 troy ounce.

Läs hela inlägget om Double Eagle →