DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by MyPagerank.Net

Koppar som samlarobjekt

GuldSilver.info handlar i första hand om ädelmetaller, men det finns andra alternativ för den som vill äga metaller som samlarobjekt och/eller som investering. Koppar är ett bra alternativ! Missa inte rabatterbjudandet längst ned i inlägget.

Vad är koppar?

Koppar är en rödbrun basmetall som är vanligt förekommande över stora delar av planeten, och som använts av människan ända sedan förhistorisk tid. Världens tillväxt är till stor del beroende av denna metall då den har många användningsområden som är nödvändiga för bl a infrastruktur.

Koppar leder både värme och elektricitet mycket väl, endast slagen av silver som ledare. Därför används koppar till alla sorters elledningar, kablar till elektronik med mera. Även kokkärl som används till matlagning kan vara tillverkade av koppar tack vare värmeledningsförmågan.

Även likt silver har den en bakteriedödande egenskap, vilket användes förr för att förvara vatten i kopparkärl som därmed gjorde vattnet drickbart längre. I den moderna världen är vattenledningar i hus tillverkade av koppar där bakterier ej är välkomna.

Varför man skall investera i koppar

Världen växer ständigt, särskilt utvecklingsländer som Kina och Indien. För att dessa stora länders standard skall kunna öka krävs enorma mängder naturresurser, bl a koppar. Efterfrågan har ökat 9 gånger under 1900-talet, och kommer troligen fortsätta öka pga en ständig efterfrågan.

Precis som ädelmetaller så finns koppar i en begränsad mängd, även om denna är betydligt större än mängden guld och silver. Efterfrågan är dock väldigt hög pga dess användningsområden. En långsiktig investering i koppar kan alltså vara smart för den som vill äga fysiska tillgångar eller som vill säkra sitt kapital inför framtiden. Koppar är en mångsidig metall som alltid som att efterfrågas.

Koppar som investering

Precis som med guld, silver, platina och palladium finns det bearbetat koppar i form av mynt och tackor för samlande och investerande. Dessa är i 99,9% renhet och vackra samlarobjekt med sitt rödbruna skimmer. Då koppar kostar betydligt mindre per gram än ädelmetallerna kan man för en relativt liten summa snabbt bygga upp en stor samling av fina mynt och tackor. En koppartacka på 1 kg kostar ca 700 kr, vilket kan jämföras med en silvertacka av samma vikt som kostar ca 5000 kr (på andrahandsmarknaden).

Mynt och tackor av koppar kan alltså handlas även av personer med litet kapital, och fungerar utmärkt som en billig present att ge bort till nära och kära. Behöver man vid något tillfälle sälja sitt innehav fungerar Tradera som alltid som en bra andrahandsmarknad.

Tillverkare som erbjuder kopparmynt och tackor är bl a Nashville Metal Supply, Central Metal Corp och Market Harmony.

Skillnader mellan koppar och ädelmetaller

Guld fungerar som ett skydd (hedge) mot aktiemarknaden, när tiderna är oroliga stiger guldpriset och tvärt om. Koppar däremot, är starkt kopplat till konjunkturen. I lågkonjunktur är efterfrågan låg och kopparpriset sjunker, och stiger i takt med att förväntningarna och produktionen ökar i världen. Man kan alltså se koppar som ett skydd (hedge) mot ädelmetaller. Den som skyr värdepapper kan alltså tjäna på konjunktursvängningar genom att investera i koppar under lågkonjunktur och i guld och silver under högkonjunktur.

Man även se fysiskt koppar som ett säkrare alternativ till aktier i gruvbolag som exempelvis Lundin Mining. Dessa erbjuder en möjlighet till stor avkastning, men är ofta förknippade med en lika hög risk pga politiska beslut i mindre demokratiska länder där produktionen finns. Fysiskt koppar är alltså en hedge mot även detta; ju större instabilitet som hotar kopparproduktionen, desto mer gynnsamt för kopparpriset.

Rabatterbjudande hos Koppargruvan.se

Om ni är intresserade av att investera i silver erbjuder jag redan 1% rabatt hos Liberty Silver som ni ser till höger. Nu kan jag även erbjuda 3% rabatt på kopparmynt och tackor hos Koppargruvan.se!

Det går till på följande vis: När du registrerar dig på Koppargruvan anger du rabattkoden “guldsilver” i stället för ditt telefonnummer och erhåller 3% rabatt vid dina första tre beställningar. Rabatten gäller endast vid dessa tre tillfällen och endast för nya kunder. Ju mer du handlar för de första gångerna, desto mer sparar du med andra ord.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!