DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by MyPagerank.Net

Sälja silver och guld

En del av er kanske har skrotguld eller skrotsilver som ni vill sälja och omsätta till pengar. Det finns då ett antal olika alternativ och företag att vända sig till. Läs mer om hur man går till väga för att sälja silver och guld!


Sälja guld

Idag finns flera företag som gärna köper ditt skrotguld på ett snabbt och enkelt sätt. SMS Guld är ett bra alternativ som rekommenderas. Hos dem kan du beställa hem en påse som du skickar tillbaka ditt guld i, vilket analyseras och värderas och du får snabbt dina pengar utbetalda.

Dina gamla smycken kanske är slitna och trasiga, men det spelar ingen roll. Flera företag köper ditt guld, oavsett renhet (karat) eller skick och betalar glatt dig för ditt skrotguld. Tänk på att smycken oftast är i 18 karat (75% renhet). När du läser om guldpriset i tidningarna så gäller det 24 karat (100%), vilket innebär att dina smycken inte är lika värdefulla som rent guld. Utöver det kommer även kostnader för värdering, nedsmältning samt att företaget i fråga ska tjäna på affären. Dessa kostnader går dock aldrig att komma ifrån som privatperson.

SMS GULD

Att sälja guld går till på följande vis:

 1. Du beställer hem ett guldpaket, oftast genom ett enkelt sms.
 2. Efter ett par dagar kommer guldpaketet, i vilket du returnerar ditt skrotguld.
 3. Ditt guld analyseras och värderas och smälts ned.
 4. Inom några dagar får du dina pengar utbetalda.


Med tanke på dagens guldpris är det kanske ingen dum idé att omsätta ditt gamla guld till pengar? Visserligen skulle man kunna vänta och hoppas på ett ännu högre guldpris, men i såfall är det bättre att köpa investeringsguld (mynt eller tackor) för pengarna och sedan invänta högre priser.


Skrotsilver

Smycken i fint skick

Hela smycken som fortfarande är i bra skick och som kan vara intressanta kan säljas på t ex Tradera eller till guldhandlare. Kontrollera dock i förväg vad ädelmetallvärdet är innan så du kan få tillräckligt bra betalt. Detta kan du göra hos en guldsmed eller butik som säljer guldsmycken. Om smycket inte är attraktivt kan du fortfarande sälja dem till ovanstående företag.


Sälja silver

Har du exempelvis gammalt matsilver liggandes kan du även få detta värderat och sälja det till Silverklubben (länken öppnas i nytt fönster). Gamla prydnadsföremål, pokaler, medaljer och bestick är ofta i silver. Finhalten på dessa är oftast .830 eller.925 (Sterlingsilver). Kunskapen om silver och silverföremål hos Silverklubben är mycket stor, och du kan därför bli rekommenderad att vända dig till auktionsverk om du har ägodelar med antikvärde. Du riskerar därför inte att bli lurad, så jag rekommenderar dem personligen varmt.

Notera att nysilver kan misstas för äkta silver, eller vara medvetet falskmärkt med stämplar. Hör därför med Silverklubben först då de inte betalar för någonting annat än äkta silver, men de kan hjälpa dig avgöra om du har äkta vara eller ej. Nysilver kan dock vara vackert i sig och ändå gå att sälja bara man hittar rätt köpare. De har dock ej samma värde som äkta silver.

Sälja silvermynt och silvertackor

Om du äger gamla mynt (t ex svenska kronor) med silverinnehåll kan du sälja även dem till Silverklubben. De betalar ett bra pris för mynten baserat på årtal och silverhalten.. Antikvitets- eller mynthandlare kan också vara ett alternativ, men kan vara lurigt då köparna inte alltid är ärliga och du riskerar att bli lurad. Silverklubben utgår alltid ifrån dagens silverpris när de ger offerter på myntsamlingar. De betalar dock ej för samlarvärde, så vet du med dig att du har en raritet i din samling bör du vända dig till seriösa samlare.

Silverklubben köper även dina silvertackor, och betalar bra för dem. Flertalet konkurrerande (och mindre seriösa) företag på marknaden betalar knappt halva silvervärdet för dem. Hos Silverklubben får du betydligt bättre pris och ett trevligt bemötande. Klicka här för att komma till deras kontaktformulär och skicka ett meddelande så hör de av sig!

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!