DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by MyPagerank.Net

Diversifiera din värdeportfölj med ädelmetaller

>Nytillkomna besökare som hittat hit kanske tror att jag förkastar aktier och andra värdepapper till förmån för t ex guld, så är INTE fallet! Jag förklarar varför det är viktigt med en diversifiering (riskspridning) i din värdeportfölj.

Diversifiera din värdeportfölj med ädelmetaller

Aktier är det bästa sättet att skapa tillväxt i din värdeportfölj, både på kort eller lång sikt beroende på om man är trader eller investerare. För att minska risken brukar de flesta ha ett antal olika företag i sin aktieportfölj, men jag anser att man inte skall nöja sig med det. Vid en lågkonjunktur eller ännu svårare ekonomiskt klimat i världen så sjunker de flesta aktiekurser oavsett hur diversifierad du är, och hur lång tid det tar innan ditt innehav återhämtat sig är omöjligt att veta. Företag kan även, om det vill sig riktigt illa, gå i konkurs och då förlorar du alla dina investerade pengar i företaget i fråga.

För att få en säkrare grund i din totala värdeportfölj förespråkar jag alltså att man skall ha en del av innehavet i fysiskt guld eller silver. Vissa investerare siktar på att ligga runt 10-15% i ädelmetaller, vilket är ganska klokt. Ädelmetallerna är inget man enbart bygger upp en förmögenhet med, men är en stabil värdegrund “om något oväntat inträffar“, och som ökar i värde över åren pga bl a ökad penningmängd i världen.

Passa på under högkonjunktur 

Historiskt har det bästa tillfället att köpa t ex guld varit under högkonjunktur om man ser till enbart guldpriset. Investerare anser att det finns mer pengar att tjäna på börsen än på andra håll, kapitalet söker sig dit, och folk säljer av sitt guld vilket orsakar temporära prisfall. När konjunkturen vänder nedåt och börserna faller så minskar riskaptiten och guld är då ett säkrare alternativ att placera sitt kapital i, vilket får guldpriset att stiga när efterfrågan ökar.

Ädelmetaller kan alltså ses som en värdesäkring då de varken kan tillverkas i oändliga mängder (till skillnad från pengar, gå i konkurs eller förstöras på naturlig väg.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>