DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by MyPagerank.Net

Läs mer om hur du köper silver billigt från Tyskland!

Geiger Edelmetalle i Tyskland

På denna bloggen marknadsför jag främst Liberty Silver för silverköp, delvis för att de är den enda stora svenska butiken med brett utbud. Utomlands finns det dock betydligt fler företag som säljer ädelmetaller, och väljer man en sådan kommer man undan med lägre moms än vi har i Sverige, förutsatt att man handlar inom EU. En besökare till min sajt Silvertackor.com (klicka här) hörde av sig och ville ha råd om hur han skulle gå till väga, och jag rekommenderade honom Geiger Edelmetalle i Tyskland som både producerar och säljer investeringsprodukter i guld och silver.

Här nedan är hans berättelse för hur hans resa dit gick till, och som kanske kan inspirera andra som har större kapital som skall investeras!

Schloss Guldengossa

Schloss Guldengossa

Tanken var först att åka ner till en återförsäljare i München och köpa silver men sedan blev jag tipsad utav ansvarig på Silvertackor.com om Geiger Edelmatelle. Tyvärr har Geiger en gräns om 35 000 Euro som dom får skicka till Sverige vilket dom uppnådde redan 6:e januari. Men eftersom jag skulle handla för en såpass stor summa pengar så tjänade jag ändå stora pengar på att bila ner och hämta själv (moms till sverige är dyr + fraktkostnad till DHL).
Jag ringde och pratade med Geiger och till skillnad från alla andra tyskar så kunde dom verkligen engelska, vilket var en stor fördel för mig som icke-tysk-talande. Dom svarade på alla mina frågor och förklarade att eftersom dom inte får sälja till svenskar mer detta år så var jag tvungen att handla som “anonym” och betala kontant.

Jag placerade då min stora order och på så sätt så låstes priset på silver som var den dagen. Detta var väldigt bra har jag insett nu i efterhand, jag låste nämligen silverpriset på 39,5 $ / oz och en vecka senare när jag kom ner så hade priset stigit till hela 43$. Dom visste att jag skulle komma ner på slutet av veckan vilket gjorde att min order fanns redan klar i flera kartonger. Jag fick säga mitt kodord så att dom visste att jag var rätt kille till rätt beställning. Killen bakom skyddsglaset visade alla mynt/tackor väldigt noggrant och jag fick alltid “godkänna” innan han lade ner allt i sin kartong igen. Sedan kom vi då till betalningen och jag på min sida om glaset räknar upp alla 500-euro sedlar och gav honom hela beloppet. Kändes väldigt märkligt att ha en hel årslön i innerfickan på jackan. Han lade hela sedelbunten i en räknemaskin och räknade dom 2 gånger. Sedan räknade han sedlarna för hand två gånger och till vår stora förvåning hade jag gett fram 500 euro för mycket! Han gav tillbaka den sedeln och sa att “nu stämmer allt” med ett leende. Vid det skedet kan jag säga att allt tvivel om falskt silver, bedrägeririsker osv försvann. Detta är seriöst! Man kanske inte borde förväntad sig något annat i ett land som Tyskland, jag var ju inte direkt i Saudiarabien.

Jag hade dock lite mera euro kvar så jag beslutade mig att köpa upp för dom sista slantarna, dock var mycket i deras lager slut eftersom jag var där kl 13 på en fredag. Sedan var det bara att blåsa full fart hemåt, stannade självklart i Puttgarden och fyllde på ett annat slags förråd och för att få igen lite bensinpengar.

 

Att tänka på inför ett silverköp i Tyskland

Man måste vara flera personer som åker då maxbeloppet du får handla kontant för själv är 15 000 Euro. En annan ganska klar aspekt är ju bilresan ner, det är väldigt långt och jag resonerade så att jag vill inte ta risken att bli rånad på alla pengar så att köra raka vägen dit var självklart. Sedan när man har allt silver i bilen vill man ju inte heller ta risken att stanna på hotell osv och kanske få inbrott i bilen, så vi körde hela vägen hem igen. Man fick sova i shift och på färjorna för att orka.

Från Stockholm tog det 13 timmar till Großpösna som ligger 20 minuter nedanför Leipzig (mitten av Tyskland). Det var en stor inhägnad med ett fantastiskt slott man fick gå in i (Sloß Guldengoßa) och handla sina ädelmetaller. Ska man handla för flera hundra tusen spar man hutlösa summor på att ta en semesterdag och köra ner och hämta själv.

Det jobbiga med det hela som jag tycker var att få ut pengarna i kontanter (euro). Jag sa på mitt bankkontor att jag skulle till Tyskland för att köpa bil då bilar där är 30% billigare än i Sverige. Dom var mycket tveksamma men vi bestämde vilken dag jag skulle hämta ut pengarna så gjorde jag det precis innan vi påbörjade vår bilresa mot Leipzig.

Fixa ett bankfack innan resan! Då efter att helgen har gått är det bara att åka till sin bank och lägga in allt tryggt och säkert där. Visst kan man ha kassaskåp hemma men ett bra sådant kostar väldigt mycket pengar och det är ändå mycket större risk att det blir stulet hemma hos dig än på en bank i centrala stan.

Anledningen till att vi tog bilen var också att verkligen försäkra oss på att vi skulle få hem allting. Visst hade det gått och flyga men jag tror det hade höjts ett och annat ögonbryn om man kommer med flera resväskor med silver i tullen. Då hade man antagligen fått betala import/moms (obs detta är bara vad jag tror, har inte kollat upp det).

 

Jag ser resan som väldigt bra! På det beloppet jag handlade sparade jag ca 25 tusen på att åka ner och hämta det själv. Och nu när allt ligger i sitt bankfack är det bara att luta sig tillbaka och se sin investering växa till himlen. Jag vill ägna ett speciellt tack till Herr K som tipsade mig om Geiger, annars hade resan gått ända till München vilket säkert hade blivit en dag extra plus att silvret från den återförsäljaren var dyrare.

 

Fotnot:

Precis som i artikeln säger så har ädelmetallföretagen inom EU gränser för hur mycket de kan exportera till respektive land. När gränsen är uppnådd upphör de därför helt att exportera tills året avslutats då summan nollställs. I år har trycket varit mycket stort, varför Geiger uppnådde sin summa redan i början av januari. Att importera silver för att få lägre moms är därför endast möjligt genom egen import då man själv åker utomlands.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

4 comments to Geiger Edelmetalle i Tyskland

 • Henrik

  Jag brukar hitta bra billiga tyska återförsäljare genom sajten http://www.gold.de , det är en slags pricerunner för guld och silver. Det finns ett stort antal återförsäljare i Tyskland och det skiftar ofta vilka som är billigast.

 • kim

  Hej
  man kan köpa cirkulerande silvermynt utan moms. Hur står sig dom i framtiden tror du?

  • Jadu, det är en svår fråga att svara på. Silvret har ju alltid ett värde, vilket således ger mynten ett värde. I en framtid där fiatvalutorna kraschat kan gamla cirkulerade mynt därför funka som valuta pga dess värdefulla innehåll.

   Detta är dock inget som är bergsäkert av anledningen att alla inte känner till att äldre mynt innehåller silver. Här i Sverige vet dessutom de flesta inget om ädelmetaller så… jag kan därför inte säga varken bu eller bä. Alla får köpa efter egen uppfattning och syn på framtiden.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>