DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by MyPagerank.Net

Läs mer om hur du köper silver billigt från Tyskland!

Populära guldmynt

Förutom silvermynt för investering så finns även guldmynt, och historiska mynt i större utsträckning silver. De vanligast förekommande finns att köpa i stort sett över hela världen, och här nedan tar jag upp några av dem du kan välja mellan när du vill värdesäkra ditt kapital.


Guldmynt för samlande och investerande

Den vanligaste storleken är, precis som bland silvermynten, på 1 Oz. Guldmynt finns dock även i mindre storlekar såsom 1/2, 1/4, 1/8 och 1/10 Oz. Vissa myntserier präglas varje år i dessa olika storlekar, och passar olika samlare beroende på kapital då guld kostar mycket jämfört med silver.

Inte alla mynt är i .999 renhet , utan vanligt är en legering med t ex silver och koppar på som ger en renhet på 0.900 för att göra myntet hårdare så det tål slitage, då guld är en mjuk metall. .999 motsvarar 24 karats guld och 0.900 motsvarar 21,6 karat.


Sydafrikansk Krugerrand
Världens mest präglade guldmynt som givits ut sedan 1967 och är giltigt betalningsmedel i hemlandet samt på ett antal olika andra platser i världen. Finns i stora mängder och har en mycket liten premie utöver det nominella guldvärdet.

Läs mer om Krugerrand här.

Canadian Gold Maple Leaf
Kanadas officiella guldmynt som givits ut sedan 1979, och är ett av få guldmynt med en renhet på .9999. Finns även utgåvor med .99999 rent guld. Är giltigt betalningsmedel i hemlandet, men det nominella värdet är betydligt högre än de 50 dollar som är angivet på myntet.

Finns i olika specialutgåvor, och har även en motsvarighet i Silver Maple Leaf.

British Gold Sovereign
Detta mynt kommer från Storbritannien och är en riktig veteran i sammanhanget, med sin första prägling redan år 1489. Myntet är mindre än ovanstående med en vikt på 7.9881 gram och ett guldinnehåll på 91.67% (22 karat).
American Gold Eagle
Guldmynt från USA som även har sin motsvarighet i Silver Eagle. Officiellt mynt som gavs ut första gången 1986. Finns i fyra olika storlekar och är likt den brittiska Sovereign i 22 karats renhet.
Wiener Philharmoniker
Detta mynt kommer från Österrike och är i 999.9 renhet. Det finns i flera olika storlekar och har även sedan 2008 en variant i silver med samma design. Guldvarianten tillverkats sedan 2002.

Svensk Oscar II Krona
Detta är ett av de mest populära svenska guldmynten.
Oscar II införde guldmyntfoten i Sverige, och myntet gavs ut mellan 1873-1902.
Finns i valörerna 5, 10 och 20 kr och är i 21,6 karats renhet.
Mynten främst populära bland samlare då det ofta handlas med premie utöver guldvärdet.

Läs mer om Oscar II guldkrona här.

Chinese Gold Panda
Pandamynten från Kina är en både vacker och eftertraktad investering. Myntet har givits ut sedan 1982, och finns i flera olika storlekar, med skiftande motiv för varje årgång. Renheten är .999 (99,9%).

Mycket eftertraktad och med högt samlarvärde.


Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>