DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by MyPagerank.Net

Sälja silver i Göteborg och Stockholm

Jag har lite kontakter här och där inom ädelmetallsmarknaden, och tänkte därför rekommendera ett seriöst företag. Normalt förespråkar jag guld och silver för inflationssäkrat värdebevarande, vilket investeringsmynt och tackor lämpar sig bäst för. Många sitter dock med silverföremål och har ett behov av pengar, vilket gör att det kan löna sig att sälja dessa.

Sälja silver

Silversmycken, matsilver, pokaler och andra silverföremål har ett värde, men lämpar sig inte som investering då de ej är i rent silver, dvs 99,9& renhet. Oftast är nämnda föremål i 83% renhet (matsilver) eller 92,5% (smycken), och betingar ett värde baserat på dagens spotpris för silver. Är man då i behov av pengar, eller om ens silverföremål ändå bara ligger och skräpar kan det vara en god idé att sälja dem.

På senare tid har flertalet mer eller mindre seriösa företag börjat köpa skrotsilver. De enda jag kan rekommendera för detta ändamål är Silverklubben som har ett gediget kunnande på området, både när det gäller vanliga silverföremål och antikviteter. De senare har oftast ett antikvärde högre än silvervärdet, och Silverklubben är ärliga nog att då rekommendera ett auktionsverk framför att sälja föremålet för sitt skrotvärde. De kan även tveklöst skilja på nysilver och äkta silver, något som kan vara nog så svårt för en lekman.

Silverklubben har kontor i både Stockholm och Göteborg, vilket gör att om du bor i närheten kan du efter avtalad tid kika in med dina föremål, få dem värderade, sälja och få betalt direkt. De utgår ifrån dagens silverpris och sätter in pengar direkt på ditt konto. De köper även gamla silvermynt, exempelvis svenska enkronor. Även silvertackor går att sälja till dem.

Kika gärna in på Silverklubbens hemsida även om du inte har planerat att sälja. De har mycket matnyttig information om hur man bl a rengör silver och mycket annat. Du kan enkelt kontakta dem genom kontaktformuläret på deras hemsida så hör de av sig med svar på dina frågor.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>