DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by MyPagerank.Net

Läs mer om hur du köper silver billigt från Tyskland!

Silver Philharmonic

Trots en lång historia av ädelmetallstillverkning i området dröjde det ända till 2008 innan Österrike fick sitt egna officiella investeringsmynt. Silver Philharmonic (eller Wiener Philharmoniker på tyska) är ett silvermynt som även finns i guld, och är trots sin korta historia välkänt över hela världen.

Silver Philharmonic 2008

Silver Philharmonic (Wiener Philharmoniker) (2008-)


Silver Philharmonic har snabbt blivit ett av världens mest populära investeringsmynt som även är giltigt som betalningsmedel, vid sidan av Silver Eagle och Silver Maple Leaf. Mynten tillverkas i olika mängder beroende på efterfrågan (och efter utbud av silver), men finns endast i storleken 1 Oz och med en renhet av .999.

Utseende

Wiens filharmoniker är bland de mest kända företeelserna som representerar Österrike, vilka har både fått pryda och ge namn åt silvermyntet. Mynten har en diameter på 37 mm (bland de mindre investeringsmynten i silver) och har en bredd på 3,2 mm.

Framsidan visar ett antal instrument som ingår i en symfoniorkester, tillsammans med texten ”Wiener Philharmoniker” samt ”silber” i mindre storlek. Baksidan visar den stora orgel som finns i ”Goldener Saal” i koncerthuset Musikverein där filharmonikerna visar upp en del av sina världskända framföranden. Även texten ”Republik Österreich, 1 Unze Feinsilber” (1 uns finsilver på tyska), årtal samt valören 1,5 Euro syns på baksidan. Motiven är skapade av Thomas Pesendorfer.


Andra utgåvor av Silver Philharmonic

Mynten finns även utgivna i guld sedan 1998.

Gold Philharmonic 2000Silver Philharmonic som investering

Tack vare myntens popularitet har de snabbt blivit ett av de vanligaste alternativen för silverinvesterande. Silver Philharmonics är således välkända, accepterade och likvida världen över, och går därför att köpa hos de flesta mynthandlare på internet.

De går att köpa antingen i enstaka exemplar, rör med 20 st eller i monsterboxar med 500 mynt. Svenska Liberty Silver har oftast Silver Philharmonic på lager, hos vilka vi erbjuder rabatt om ni anger ”guldsilver” vid beställning.


Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>