DanishEnglishFinnishFrenchGermanItalianNorwegianPortugueseRussianSpanish
g-stats

Skydda ditt guld

ESafe.se

Affärsverksamhet
Kvalitetskatalog.se
1000länkar.com - gratis länkkatalog
Powered by MyPagerank.Net

Silvertackor i olika storlekar

Silvertackor som investering har jag tidigare skrivit om, och denna gången tänkte jag visa lite mer av vad det finns för olika varianter. Bilderna nedan är från min egen samling.


Här ser ni två st silvertackor. Den övre på 1 kg från GHAB, vilken är en tung liten sak. Den är mindre i verkligheten än man tror när man ser den på bilden, och väger förvånansvärt mycket för sin storlek. Silver har alltså likt guld ganska hög densitet.

En silvertacka av denna storlek kan med fördel användas som t ex brevpress på skrivbordet om man inte vill låsa in den. Det finns historier om inbrottstjuvar som länsat hemmet på värdesaker men missat en stor silvertacka som legat framme fullt synlig…för vem har en brevpress hemma för 5000 kr?

Den nedre silvertackan är från Engelhard och är på 10 oz, vilket motsvarar 311 gram. Fin spegling på ovansidan till skillnad från den större som är gjuten.

Bägge tackorna är inköpta i begagnat skick med div smårepor och även patina som bildats. Det senare är egentligen oxidering som bildats pga reaktion med luften, vilket av många anses vara vackert och inget som skall putsas bort. Varken repor eller patina anses sänka värdet på silvertackor, men kan däremot vara mindre attraktivt på silvermynt.


På bilden till vänster ser ni de två förstnämnda tackorna plus tre stycken silvertackor á 1 Oz från Sunshine Mint. Till skillnad från de större är dessa tre mindre tackor nyproducerade och fortfarande i sin orignalförpackning vilken är lufttät. Detta skyddar både mot repor och mot oxidering pga kontakt med luften, vilket gör att de kan vara blanka och fina under många år.

Tackorna från Sunshine Mint finns för övrigt att köpa hos Liberty Silver, som nyligen tecknat kontrakt för producering av Liberty Silvers egna mynt. Dessa silvertackor finns även i större storlekar. Om ni är sugna på att köpa dessa vackra silvertackor, glöm ej att använda rabattkoden som finns till höger på denna sidan!

Vill ni läsa mer om olika silvertackor så rekommenderas ett besök på Silvertackor.com.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>